Alla inlägg den 9 februari 2011

Av Martina Svensson - 9 februari 2011 22:15

För många därute inger det kalla kårar, eller åtminstone en hel del huvudbry, att få ihop en bra studentpresent. I det här inlägget ska vi tipsa om hur du kan gå tillväga för att göra valet lite lättare.


Studentpresent kan vara en potentiellt komplicerad gåva att lösa. Att skicka present är vanligen en ganska enkel, men har man som mål att skicka present som mottagaren kommer att uppskatta och som inte försvinner i mängden av andra presenter, är studenten ett tillfälle som verkligen kräver sin man eller kvinna för att få till.


Vanligen innebär studentdagen slutet på 12 års studier, men också början på något annat. Kanske arbete, en resa, högskolestudier eller något annat intressant och nydanande i livet. Studenten är alltså ett tillfälle utöver det vanliga, något alldeles extra, det tror jag alla är eniga om. En händelse för känslor och minnen. För farväl och utveckling, för fest och avsked. En dag från vilken livet aldrig blir detsamma igen.

Skicka studentpresent - med minnet som utgångspunkt

Att skicka present till studenten är alltså inte alltid jätteenkelt. Men det finns ett par punkter som brukar vara riktigt omtyckta och som vi tänkte tipsa dej om. Den första är att skicka present som blir till ett minne av själva studenttillfället. Det här är som sagt en gängse nästan klyshig klassiker, en förväntad present, men icke desto mindre är det en klassisk present för att det funkar. Vanligast är att ge bort ett smycke eller en prydnad där datumet för studenten finns graverat eller intristat. Att tänka på om du ska skicka en sådan present är att du avser hitta en present som är så personlig som möjligt. Ska du ex. köpa ett smycke så ta reda på vad studenten tycker om för sorts smycken. Guld, silver, armband, halsband, örhänge eller vad? Fett, smalt, runt, fyrkantigt, vilket märke osv?

Succépresent som kräver tålamod

Nästa tips på studentpresent ligger också inom temat för "minnen", men är en något mer utökad version är "bara" ett smycke. En fotobok med foton från studentens leverne är inte endast ett minne av studentdagen, utan ett slags bevarande av tiden som studenten haft tillsammans med vänner och familj, och följaktligen en present som passar extra bra under en dag av farväl och förändringar. Det behöver också påpekas att det kräver en hel del tid och tålamod att sätta samman en fotobok, men är du beredd på denna utmaning kommer studenten att få en present som han eller hon alltid kommer bära med sig.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkommen till en blogg som tar sikte på vikten gåvans kraft. Om att skicka present och presenter och hur du gör det med framgång.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards