Direktlänk till inlägg 4 augusti 2010

2 saker att utgå ifrån när du ska skicka presenter

Av Martina Svensson - 4 augusti 2010 20:00

Det här inlägget ska handla om konsten att hitta rätt present, om nötter och vilka två saker vi alltid ska börja med innan vi ens börjar andas "skicka present".


För många kan det där med att köpa presenter, att skicka present, vara en anledning till sömnlöshet. Hur ofta har du inte hört beklagan av sorten "jag har ingen aning om vilken present jag ska köpa" eller "vet du vad hon önskar sig?" eller "vet du något som han saknar?". Desperat och till synes helt utan styrkurs försöker vi få till ett bra tips på present, utan att verkligen ha kontemplerat var någonstans vi ska börja. I den här situationen är vi minst sagt villrådiga. Och det känns allt annat än kul att ta tag i presentens vidkommande.

Rätt present och nötter...att knäcka längs vägen

 


Som sagt. I detta fall blir sålunda skicka present till en riktigt svår sak. En hård nöt att knäcka. Ett högt berg att konkurrera. Transformerar vi dylika frågeställningar till verkliga aktiviteter på nätet innebär det att du kommer vandra planlöst mellan butiker och leverantörer. Du kommer sannolikt att få musarm och nackspärr innan du ens har nått halvvägs i din ambition att hitta rätt present att skicka. Men måste det verkligen vara så problematiskt, så svårt att skicka present? Nej, såklart inte. Det du måste göra är helt enkelt att börja i rätt ände. Du måste lära dig hur du bäst tar avstamp och skapar fokus. Först då blir saken att skicka present till en rolig aktivitet.


2 saker är synnerligen basala att börja med när du ska skicka present. Eller, för den delen, när du ska köpa present och ge bort den personligen. Dessa båda saker kan formuleras som:


  • Tillfälle och Person.


Tillfället åsyftar såklart om att man ska börja med att begripliggöra och tänka över tillfällets särskilda förutsättningar. Är det ett dop, en födelsedag, student eller kanske en flyttpresent? samtliga dessa teman kommer sätta olika utgångspunkter för dina presenter. Står du ex i begrepp att skicka present till till en förestående 60-åring, kan det vara bra att först tänka igenom vad det innebär att fylla 60 år. Många i den här åldern har bara ett par år kvar att arbeta och kommer säkerligen vilja fylla vardagen med meningsfulla intressen eller fritidsaktiviter. En bra present kan därför vara något som introducerar 60 - åringen till en ny aktivitet, ett nytt kunskapsområde eller intresse. Att skicka present till någon som fyller 20 är givetvis en helt annan sak. Eller till någon som fyller förti. Fundamentalt är i kontenta att innan du börjar leta present att skicka, så tänk igenom tillfället grundligt och försök hitta bra utgångspunkter till presenten här.

Skicka present handlar om VEM!

Det är också av största vikt att du försöker kartlägga ett par viktiga karaktärsdrag hos personen som ska få presenten. Då blir det helt enkelt lättare att välja rätt presenter att skicka; men också att utesluta vissa presenter och på så vis spara energi. Börja sålunda med att försöka skiss upp ett par saker om den som ska få presenten. Det kan handla om intressen, smak, hobbies, fritidsaktiviteter, saker som personen gillar men inte haft tid att utföra. Och när du gjort detta, när du tycker att du har ett par bra grunddrag att utgå ifrån, så försök att para ihop dessa grunddrag/kännetecken med presenter som passar. Om personen gillar att spela golf, så kan kanske en golfhelg kan vara en utmärkt present. Om personen gillar mat så kan en upplevelsepresent i form av en chokladprovning eller vinprovning funka fint.


Hela poängen är att du först, innan du planlöst börjar rota efter en present att skicka, klarlägger tillfället och personen. När du har gjort det kommer det att vara rena barnleken att hitta en present på nätet. Eller det kommer åtminstone att bli betydligt enklare och du kommer sannolikt att ha en hel del tid över, plötsligen, att sova. Vilket inte är helt fel.   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Martina Svensson - 15 februari 2011 22:15

Det här inlägget ska handla om presenter och förväntningar och hur man kan tänka för att överraska - men också skicka present som blir ihågkommen. Det finns ett flertal adekvata tillfällen. Och vi slarvar stundom bort de särskilt otippade, till...

Av Martina Svensson - 9 februari 2011 22:15

För många därute inger det kalla kårar, eller åtminstone en hel del huvudbry, att få ihop en bra studentpresent. I det här inlägget ska vi tipsa om hur du kan gå tillväga för att göra valet lite lättare. Studentpresent kan vara en potentiellt k...

Av Martina Svensson - 1 februari 2011 22:15


Här diskuterar vi varför chokladogram blivit en så populär present att skicka. Att skicka choklad är ju en stor klassiker i presentsammanhang och varje dag fraktas tusentals askar med härlig choklad i omtankens och kärleks tecken runt vårt avlånga la...

Av Martina Svensson - 24 september 2010 18:45


Att fira bröllop är en stor stund i livet. Och förutom att svära sitt gemål evig trohet tills döden separerar, är det ett stort tillfälle för presenter. Men att få till en personlig, intressant och omtyckt bröllopspresent är inte alltid så enkelt. Vi...

Av Martina Svensson - 12 september 2010 00:15

En nisch av presenter som utvecklats under senaste tiden är att ge bort en upplevelse. Begreppet upplevelse är självfallet väldigt brett och det finns nu massor av presenter inom denna kategori att vraka bland. Allt från att ge bort en middag på ...

Presentation


Välkommen till en blogg som tar sikte på vikten gåvans kraft. Om att skicka present och presenter och hur du gör det med framgång.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards